Dream Believe Act
Κοινοποίηση

Πώς θα κερδίσεις χρήματα απο το internet!!

Όσο η ανεργία σαρώνει τη χώρα,όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν δουλειά μέσω ίντερνετ.
Οι επιλογές είναι πολλές, αλλά συνήθως τα χρήματα είναι πολύ λίγα. Τόσα ώστε να μην καλύπτουν τις βασικές ανάγκες ενός ατόμου. Το ίντερνετ εξελίσσεται ραγδαία και το 2019 αναμένεται να είναι μια χρονιά με νέες ευκαιρίες. Η ανάπτυξη των social media, και ο online συναγωνισμός των επιχειρήσεων θα δώσουν την ευκαιρία σε πολλούς ανέργους να ξαναχαμογελάσουν. Ποιοι θα είναι αυτοί; Όσοι θα έχουν την διορατικότητα και το θάρρος να ασχοληθούν με κάτι νέο.


Τώρα θα μου πείτε: ωραία τα λες, αλλά οι δουλειές που είναι;

Μπροστά σας είναι αλλά δεν τις βλέπετε! Λίγο σπρώξιμο χρειάζεστε και όλα θα πάρουν το δρόμο τους.
Όπως λέει και ο Einstein «εάν θέλεις διαφορετικά αποτελέσματα θα πρέπει να κάνεις διαφορετικά πράγματα». Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τις σημαντικότερες εργασίες που μπορούν να γίνουν μέσω του ίντερνετ και να αποφέρουν σταθερά εισοδήματα.

Ας ξεκινήσουμε από τις πολύ βασικές έννοιες: Τα λεφτά, ακόμη και στο μαγικό internet, δε φυτρώνουν σε δέντρα. Οποιαδήποτε λεφτά πάρεις θα είναι λεφτά που κάποιος στα πλήρωσε – είτε ένας άνθρωπος είτε μια εταιρεία. Έτσι όπως κι εσύ πληρώνεις όταν αγοράζεις κάτι.

Αυτό που αλλάζει στο internet (σε σχέση με τη ζωντανή συναλλαγή) είναι απλά ο χώρος. Το internet είναι παγκόσμιο. Έτσι, αν το χειριστείς σωστά, μπορείς να απευθυνθείς σε ένα κοινό πολύ μεγαλύτερο και χωρίς να περιορίζεσαι από αποστάσεις απ’ ό,τι θα μπορούσες αν π.χ. έκανες τον επιχειρηματία στο χωριό σου.
Πέρα από αυτό, όμως, συνεχίζουμε να αναφερόμαστε σε ανθρώπους που κάνουν ανταλλαγή χρημάτων με προϊόντα και υπηρεσίες. Ακριβώς όπως συμβαίνει και στην πραγματική ζωή.

Σκέψου εσύ ο ίδιος πότε πληρώνεις λεφτά στην καθημερινότητά σου;
Εσύ πληρώνεις όταν κάποιος σου προσφέρει κάτι που έχεις ανάγκη και δεν μπορείς να το βρεις αλλού δωρεάν.
Αντίστοιχα, για να βγάλεις εσύ λεφτά, πρέπει να μπεις πρώτα στη θέση αυτού που προσφέρει:

Τι μπορείς να προσφέρεις στον κόσμο εσύ, που πολλοί θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν γι’ αυτό;

Αυτό είναι το βασικότερο ερώτημα στη βάση κάθε ανθρώπινης συναλλαγής είτε face to-face είτε μέσω internet. Κι αν μπορέσεις να το απαντήσεις, θα έχεις βρει και τρόπο για να βγάζεις λεφτά.

Ποιες ανάγκες μπορείς να καλύψεις μέσω internet;

Φυσικά, κάθε μέσο έχει τους δικούς του κανόνες, τις δικές του ευκολίες και δυσκολίες. Όπως στο παζάρι είναι ευκολότερο να ψωνίσεις ντομάτες, έτσι και το internet έχει τα δικά του συνηθισμένα πράγματα.

Οι τρεις μεγαλύτερες κατηγορίες είναι:

1. Το να πουλάς διαφήμιση/προβολή σε ένα μεγάλο κοινό.
2. Το να πουλάς κάποιο υπαρκτό προϊόν.
3. Το να πουλάς κάποια υπηρεσία.

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, οποιαδήποτε online προσπάθεια πέφτει μέσα σε μια από αυτές τις κατηγορίες.

Ας τις πάρουμε τώρα μία προς μία για να τις αναλύσουμε…

Περίπτωση 1η: Πώς να βγάλεις λεφτά από ένα blog ή site με διαφημίσεις.

Το πρώτο βήμα, φυσικά, είναι να φτιάξεις ένα site ή ένα blog. Μετά πρέπει να θέλει κάποιος να διαφημιστεί σε αυτό.
Προφανώς, πρέπει να μπεις στη θέση ενός πιθανού διαφημιζομένου και να σκεφτείς: «Εγώ θα έδινα π.χ. 100€ το μήνα για να διαφημιστώ εδώ;»
Αν η απάντηση είναι «όχι», σημαίνει πως και κανείς άλλος δεν θα σου δώσει 100€.
Κάθε πιθανός διαφημιζόμενος, περιμένει από αυτή του την προβολή κάποια απόδοση. Θα δώσει δηλαδή 100€ για να διαφημιστεί, αλλά το κάνει για να το δουν 100 άνθρωποι και να κάνουν αγορές που θα του επιστρέψουν κέρδος περισσότερο από το αρχικό ποσό.
Με άλλα λόγια, αν το site ή το blog σου δεν έχει πάνω από 50.000 μηνιαίους επισκέπτες, η πιθανότητα να βγάλεις πραγματικά λεφτά από αυτό είναι μηδαμινή – ειδικά από αυτόματες διαφημίσεις σαν το Adsense της Google. Μια από τα ίδια και με το YouTube, που για να πάρεις σοβαρά λεφτά, θα πρέπει να παράγεις συχνά βίντεο με πάνω από 100.000 προβολές το καθένα (για Ελλάδα) – και πάλι τα λεφτά θα είναι χαρτζιλίκια.

Από την άλλη, όμως, μπορεί να έχεις μονάχα 10 επισκέπτες το μήνα στο τοπικό ειδησιογραφικό site που έφτιαξες για το χωριό σου και να πείσεις ο ίδιος όλους τους καταστηματάρχες του χωριού να μπουν χορηγοί με διαφημίσεις.
Αυτό λέγεται “πωλήσεις“. Αν μπορείς να πουλήσεις το site σου στα σωστά άτομα και τους κάνεις να σου δίνουν λεφτά, μπράβο σου. Από την άλλη, λίγοι άνθρωποι θα σου δώσουν τα πολύτιμα λεφτά τους, αν δεν περιμένουν τουλάχιστον κάποιου είδους απόδοση από αυτό.

Όσον αφορά στα fashion blogs κλπ, που πολλές κοπέλες βλέπουν εταιρείες να χαρίζουν δώρα σε διάσημες bloggers και γλυκαίνονται, έχω να πω το εξής: Για κάθε μια διάσημη fashion blogger που παίρνει δώρα, υπάρχουν άλλες 10.000 bloggers που πληρώνουν οι ίδιες τα προϊόντα για να κάνουν βίντεο.

Περίπτωση 2η: Πώς να πουλήσεις (υλικά) πράγματα στο internet.

Το να πουλήσεις κάτι online λέγεται εμπόριο, κάτι που κάνουν οι άνθρωποι από αρχαιοτάτων χρόνων, αλλά που εμείς, η γενιά του millenium, δεν έχουμε καμία επαφή μαζί του.

Είμαστε συνέχεια στη θέση του καταναλωτή, αλλά σχεδόν ποτέ στη θέση του δημιουργού ή εμπόρου. Το θεωρούμε σχεδόν ντροπή. Έχεις για προσφορά κάτι, που το θέλουν κάποιοι, σε τιμή μεγαλύτερη από αυτή που το πήρες ή που σου κόστισε να το φτιάξεις; Ε, αυτό είναι το (πετυχημένο) εμπόριο (πρέπει να συμπεριλάβεις, φυσικά, στα κόστη παραγωγής και το χρόνο σου).

Ο απλούστερος τρόπος, λοιπόν, να πουλήσεις πράγματα online (τουλάχιστον για να δεις πώς γίνεται) είναι να ψάξεις τα ντουλάπια σου για παλιές συσκευές ή οτιδήποτε δε θες και μπορεί να έχει αξία για κάποιον άλλον και να το βάλεις σε πλειστηριασμό στο eBay. Μην περιμένεις, φυσικά, ότι θα αγοράσει κάποιος τα παλιά σου παπούτσια για πάνω από μερικά ευρώ, αλλά αν αυτά είναι συλλεκτικά, ίσως πιάσουν ακόμη και περισσότερα απ’ όσο όταν τα αγόρασες καινούρια.
Ή έχεις κάποιο π.χ. παλιό iPod που δεν χρησιμοποιείς πια; Ε, στο eBay μπορεί να σου βγάλει ίσως και πάνω από 100€.
Γενικά, τα πάντα πουλιούνται.

Αυτό μπορεί να γίνει και μέσω internet είτε μέσω eBay είτε μέσω κάποιου δικού σου e-shop, αλλά η ουσία είναι πως δεν βγάζει κανείς λεφτά «από τον αέρα του μαγικού internet», αλλά μονάχα πουλώντας κάτι μαζί με όσα ρίσκα και κόπο συμπεριλαμβάνει αυτό.

Περίπτωση 3η: Πώς να πουλήσεις κάποια υπηρεσία online.

Το να «πουλάς κάποια υπηρεσία» σημαίνει να μπορείς να κάνεις κάτι χρήσιμο για κάποιον άλλον, καλύτερα από τους περισσότερους, και να χρεώνεις γι’ αυτό.
Ο υδραυλικός που φωνάζεις όταν πλημμυρίζει το σπίτι σου, σου πουλάει μια υπηρεσία. Τον πληρώνεις 80€ γιατί πολύ απλά ξέρει κάτι που δεν ξέρεις εσύ (το πώς να φτιάξει τη χαλασμένη βρύση).

Το internet, τώρα, είναι μια πλατφόρμα που ταιριάζει περισσότερο σε «άυλες» υπηρεσίες. Πολλοί, για παράδειγμα, πουλάνε μέσω internet τα γραπτά τους και άλλοι πουλάνε τις γνώσεις τους, όπως αν ξέρεις πολύ καλά αγγλικά (με πολυετή πείρα και πτυχίο), τότε προσπάθησε να πουλήσεις μαθήματα αγγλικής γλώσσας μέσω Skype.
ή αν έχεις τελειώσει Γυμναστική Ακαδημία, μπορείς να πουλήσεις custom προγράμματα γυμναστικής. Το δύσκολο, όπως βλέπεις, δεν είναι να γράψεις ένα πρόγραμμα, αλλά το να βρεις κάποιον που να θέλει να σε πληρώσει (σοβαρά) λεφτά γι’ αυτό. Δηλαδή και πάλι, χρειάζεσαι πωλήσεις (ως marketing).

Σε γενικές γραμμές, τα πράγματα είναι (σχετικά) απλά: Όταν θες να βγάλεις λεφτά στο internet, κατά κύριο λόγο ισχύει ό,τι ισχύει και στην πραγματική παραδοσιακή ζωή, οι ίδιοι ακριβώς κανόνες της προσφοράς και ζήτησης.

Περίπτωση 4η: Δημιούργησε την δική σου Οn line επιχείρηση δια-δικτυακού Μάρκετινγκ.

Το δια-δικτυακό μάρκετινγκ είναι ένας νέος τύπος επιχείρησης. Είναι μια μέθοδος διάθεσης προϊόντων γρήγορη, αποτελεσματική και πολύ προσοδοφόρα, τόσο για το Βιομήχανο ή Έμπορο, όσο και για τους Ελεύθερους Επιτηδευματίες, που αποφασίζουν να συμβάλουν στην «προώθηση» των προϊόντων. Είναι μια μέθοδος που εξασφαλίζει υψηλό εισόδημα μέσω «προώθησης-σύστασης» προϊόντων και εκπαίδευσης άλλων ατόμων.

Κύρια χαρακτηριστικά της νέας αυτής μεθόδου είναι οτι:

Δεν απαιτείται να διαθέσεις κεφάλαια, για ν` αρχίσεις την Οn line MLM επιχείρησή σου.
Δεν απαιτείται να εργάζεσαι με συγκεκριμένο ωράριο ή συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα ή κάθε βδομάδα! Δραστηριοποιείσαι όποτε θέλεις, αν θέλεις κι όσο θέλεις εσύ!
Δεν είσαι υπάλληλος της εταιρείας. Είσαι αυτοαπασχολούμενος.
Δεν αμείβεσαι με μισθό ή μεροκάματο, αλλά δικαιούσαι να παίρνεις ποσοστά και μπόνους, που λογαριάζονται κάθε μήνα από το σύνολο των αγορών που έκαναν όλα τα μέλη της προσωπικής σου ομάδας συνεργατών. Συνάδελφοι στην Ελλάδα έχουν ήδη φτάσει σε μηνιαίες αποδοχές 6000-10000€!
Δεν χρειάζεται να βγαίνεις και να κάνεις πωλήσεις πόρτα -πόρτα.

Σήμερα με την ανάπτυξη της τεχνολογίας το δια-δικτυακό μάρκετινγκ, χρησιμοποιώντας τα ψηφιακά εργαλεία του ίντερνετ και τα social media, έχει αλλάξει μορφή και μιλάμε για Internet Network Marketing.

Περίπτωση 5η: Affiliate Marketing

Το Affiliate Marketing είναι μια μέθοδος διανομής προϊόντων ή υπηρεσιών απευθείας στους καταναλωτές διαμέσου ενός δικτύου συνεργατών (μελών), που συστήνουν πελάτες (ή συνεργάτες) στον πωλητή. Οι συμμετέχοντες ανταμείβονται γι’ αυτές τις συστάσεις και /ή για τις πωλήσεις των συστηνόμενων πελατών. Η δύναμη είναι η απευθείας πώληση χωρίς μεσάζοντες.

Περίπτωση 6η: Social-media assistant

Η συγκεκριμένη θέση αφορά στη διαχείριση των social media ενώ παράλληλα μπορεί να συμπεριλαμβάνει εργασία σχετική με το content marketing.

Περίπτωση 7η: Web designer

Οι web designers είναι υπεύθυνοι για τα graphic-design στοιχεία των ιστοσελίδων. Οι σχεδιαστές δημιουργούν, ενημερώνουν, διαχειρίζονται και χρειάζεται να διαθέτουν εμπειρία.
Κλείνοντας σου δίνω μερικά tips που ίσως σε βοηθήσουν... Τι πρέπει να προσέξεις και ποιές παγίδες να αποφύγεις..

Τι πρέπει να προσέξεις
* Το πρώτο που πρέπει να έχεις κατά νου είναι πως - ειδικά στις ημέρες μας - εργασία με εύκολο χρήμα που ρέει και μάλιστα δίχως κόπο είναι, αν όχι ανέφικτο, εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί.
* Κανένας δε χαρίζει λεφτά, μη το ξεχνάς, γι΄αυτό πρόσεξε μην «παραμυθιαστείς».
* Προσοχή σε αγγελίες που υπόσχονται υψηλές απολαβές εύκολα και γρήγορα, δίχως κόπο.
Αυτό που θα πρέπει να καταλάβεις είναι ότι τα λεφτά θέλουν κοφτερό μυαλό, σκληρή δουλειά, επιχειρηματικότητα και ρίσκο, είτε το κάνεις στο χωριό σου, είτε στο παγκόσμιο ίντερνετ.πηγή.Winners Seminars Group

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Η πολιτική μας για τα cookiesOk