Μαλλιά υγιή, λαμπερά και κυρίως εντυπωσιακά

Κοινοποίηση

Τα μαλλιά πάντα ήταν η κορώνα της γυναικείας εμφάνισης και χαρακτήριζαν το βαθμό της περιποίησης που παραχωρεί μια γυναίκα στον εαυτό της. Η κόμη, όπως λεγόταν παλιότερα ήταν σύμβολο αρμονίας και γοητείας. Σήμερα, παρά τα πάμπολλα προϊόντα περιποίησης, αρκετές γυναίκες αμελούν τη φροντίδα των μαλλιών τους. Χωρίς πολλά έξοδα και χρόνο, μπορούμε να περιποιηθούμε τα μαλλιά μας καθημερινά και να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Απλές και γρήγορες συμβουλές για υγιή και λαμπερά μαλλιά :

1. Κατά τη διάρκεια του λουσίματος κάντε παράλληλα μασάζ στην επιδερμίδα του κεφαλιού, για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος στα αγγεία και να πετύχετε αναζωογόνηση και λάμψη.

2. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε καθημερινά το σεσουάρ, το ψαλίδι ή την τοστιέρα. Επιλέξτε τα μόνο για το τελικό φορμάρισμα γιατί ξηραίνουν τα μαλλιά δημιουργώντας ψαλίδα και θάμπωμα.

3. Μην ακουμπάτε το σεσουάρ πάνω στην τρίχα, ωστόσο αν τα μαλλιά σας είναι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα και θαμπά αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους όσο μπορείτε.

4. Αν συνηθίζετε την αλογοουρά ή την κοτσίδα, μην τραβάτε τα μαλλιά σας και μη τα δένετε πολύ σφιχτά, θα τα κάνετε πολύ εύθραυστα.

5. Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τον ήλιο και τον αέρα με ένα μαλακτικό σπρέι που δε ξεβγάζεται.

6. Μη τη βοήθεια του κομμωτή σας ανακαλύψτε τον τύπο των μαλλιών σας και επιλέξτε το αντίστοιχο σαμπουάν.

7. Αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο, καθώς η τρίχα αφυδατώνεται.

8. Μη ξεχνάτε να απλώνετε κοντίσιονερ στις άκρες των μαλλιών σας μετά από κάθε λούσιμο, επιτρέπει τα εύκολο χτένισμα και την αποφυγή των κόμπων προσδίδοντας λεία και απαλή υφή. Ακόμη και τα λιπαρά μαλλιά χρειάζονται κοντίσιονερ, αρκεί να έχει ελαφριά σύνθεση.

9. Αν επιλέγετε προϊόντα styling, χτενίστε τα μαλλιά σας πριν το λούσιμο, ώστε να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα.

10. Μη βουρτσίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι ακόμα βρεγμένα γιατί ταλαιπωρείτε την τρίχα, αν όμως το κάνετε χρησιμοποιείστε βούρτσα με αραιά δόντια.

11. Χρησιμοποιείστε μάσκα θρέψης και ενυδάτωσης μαλλιών τουλάχιστον 1 φορά στις 2 εβδομάδες, παρέχει όλα τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά και χαρίζει υγεία και λάμψη. Αν έχετε ιδιαίτερα εύθραυστα ή ξηρά μαλλιά ακολουθήστε μια συστηματική θεραπεία με έναν ορό αναδόμησης.

12. Δοκιμάστε μετά από κάθε λούσιμο και σε νωπά μαλλιά να απλώσετε στις άκρες τους μικρή ποσότητα σιλικόνης, θα αποφύγετε την ψαλίδα και θα τιθασεύσετε τις αντιαισθητικές ουρές.


πηγή.lifemag.gr
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|B77F9CE5-3B70-450F-B4EA-44A27D40DA0F
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|10D7AF6C-D90A-476F-BD3E-36860967292D
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok