Τι κερδίζει μία επιχείρηση, όταν βρίσκεται στα social media;

7-10-2016

Κοινοποίηση

Γιατί στα social media σήμερα;

Οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά ο βασικότερος είναι ότι εκεί μπορεί να αλληλεπιδράσει άμεσα με το κοινό της.

Τι κερδίζει όμως μία επιχείρηση, όταν βρίσκεται στα social media;

Τα social media είναι ο πιο άμεσος τρόπος που έχει στη διάθεσή της η επιχείρηση για να επικοινωνήσει με το κοινό – στόχο της. Η μεγαλύτερη μερίδα του κοινού βρίσκεται πλέον online, περνώντας μάλιστα πολύ από τον ελεύθερ) χρόνο της εκεί.
Είτε πρόκειται, λοιπόν, για μία επιχείρηση που βρίσκεται χρόνια στο χώρο της και είναι γνωστή στο κοινό της, είτε για εναν διαδικτυακό επιχειρηματία που ξεκινά τώρα τα πρώτα του βήματα, η χρήση των κοινωνικών δικτύων είναι πραγματικά απαραίτητη, καθώς ενισχύει τόσο την αναγνωρισιμότητα της όσο τη σχέση της με τους πελάτες-συνεργάτες .

Δείτε, λοιπόν, τους έξι απλούς λόγους για τους οποίους η επιχείρησή σας χρειάζεται πραγματικά τα social media.

1. Αυξάνουν την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας: Οι αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα προωθούν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας. Αυτό όχι μόνο βοηθά να προσελκύσετε νέους πελάτες συνεργάτες αφού το content marketing είναι ένα από τα πιο δυνατά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε,αλλά παράλληλα κάνουν link στο webiste σας, οδηγώντας το κοινό στην ιστοσελίδα σας, η οποία, με τον κατάλληλο σχεδιασμό, βοηθά το conversion (τη μετατροπή τους, δηλαδή, σε πελάτες).

2. Είναι ένα μέσο για να κάνετε τους πελάτες σας να αλληλεπιδράσουν μαζί σας ή να λάβουν δράση, είτε απαντώντας στις ερωτήσεις σας είτε συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς της επιχείρησής σας για παράδειγμα. Με αυτόν τον τρόπο, αρχίζει να χτίζεται μία ισχυρή σχέση μεταξύ εσάς του κοινού σας, που μπορεί να οδηγήσει στο πολυπόθητο customer loyalty.

3. Σας βοηθούν να αποκτήσετε πραγματικές πληροφορίες & insights για το κοινό στο οποίο στοχεύετε: το feedback που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις από το κοινό που τους ακολουθεί στα κοινωνικά δίκτυα είναι ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα, καθώς βοηθούν στη διαμόρφωση της συνολικής στρατηγικής της όπως επίσης στην ανάπτυξη των σχετικών social media campaigns.

4. Το feedback στα social media βοηθά σημαντικά στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση πελατών-συνεργατών : η άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα, τις ερωτήσεις ή τα όποια τυχόν προβλήματα του κοινού με το προϊόν/ υπηρεσίες σας, θα ικανοποιήσει τους πελάτες σας-συνεργάτες σας , αφήνοντας καλή εντύπωση για την επιχείρησή σας συνολικά στο κοινό που σας ακολουθεί. Επιπλέον, στα social media μπορείτε να διαχειριστείτε πιο αποτελεσματικά τη φήμη σας, απαντώντας άμεσα με το σωστό τρόπο στα οποιαδήποτε κακόβουλα σχόλια ή παράπονα.

5. Έχετε την ευκαιρία να δείξετε το πιο “ανθρώπινο” πρόσωπο της επιχείρησής σας, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του κοινού: στα social media οι επιχειρήσεις δε μιλούν στημένα, αλλά απλά, “καθημερινά”, αντανακλώντας τη φιλοσοφία που πρεσβεύει το brand τους.

6. Μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα στο κοινό σας τις προσφορές που “τρέχετε” για τα προϊόντα/ υπηρεσίες σας, μετατρέποντας ευκολότερα τους fans σας σε πελάτες.

Η χρήση των κοινωνικών δικτύων από μία επιχείρηση η ενα διαδικτυακό επιχειρηματία είναι σίγουρα απαραίτητη, όμως η σωστή διαχείρισή τους είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας για να δείτε θετικά αποτελέσματα. Σίγουρα δεν ενδείκνυται να κάνετε μία δημοσίευση, απλώς για να φαίνεται ότι είστε ενεργοί στα social media, αφήνοντας μετά το λογαριασμό σας στην τύχη του, χωρίς να ανταποκριθείτε ποτέ στα σχόλια του κοινού.
Οι απαντήσεις σας πρέπει να είναι άμεσες (θα πρέπει να απαντάτε εντός 12 ωρών), ενώ ο έλεγχος στη σελίδα σας πρέπει να είναι συχνός, για να εντοπίζετε τυχόν λάθος πρακτικές.



7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|19B46717-AADA-42E9-B606-AF3337EE023B
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|C3816A1D-D14A-4596-9A3C-8998F84855B1
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok