Η Σημασία των Μικροθρεπτικών Ουσιών στην Απόδοση των Αθλητών

Κοινοποίηση

Οι αθλητές επικεντρώνονται στην αύξηση της αντοχής, στη μείωση της κόπωσης των μυών και των τραυματισμών, καθώς και στη μεγιστοποίηση της απόδοσης.
Ενώ αναγνωρίζουν το ρόλο των μακροθρεπτικών, όπως οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες, τα λίπη, και άλλα υγιεινά συστατικά των τροφίμων, η σημασία των μικροθρεπτικών ουσιών συχνά παραμελείται.
Ανεπάρκεια μικροθρεπτικών ουσιών συχνά οδηγεί σε εύκολη κόπωση, τραυματισμό των μυών ή των οστών, και άλλες ασθένειες όπως η αρθρίτιδα.
Η έντονη άσκηση ρουτίνας και η αύξηση της δραστηριότητας του μεταβολισμού καθι- στά τα συμπληρώματα μικροθρεπτικών ουσιών απαραίτητα για τους αθλητές.


Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τακτική σωματική άσκηση, εξαρτώνται από τη βέλτιστη παροχή των απαραίτητων μικροθρεπτικών ουσιών.
Οι μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από το Dr. Rath Research Institute αποδεικνύουυν οτι συγκεκριμένοι συνδυασμοί μικροθρεπτικών ουσιών μπορούν να υποστηρίξουν την απόδοση και την ευεξία των ανθρώπων που αθλούνται.

Η υγεία μας προσδιορίζεται στο επίπεδο των κυττάρων που οικοδομούν τα όργανά μας και ολόκληρο το σώμα. Κάθε κύτταρο λειτουργεί ως ένα μικροσκοπικό εργοστάσιο υπεύθυνο για την παραγωγή βιοενέργειας (μιτοχόνδρια), την παραγωγή κυτταρικών πρωτεϊνών (ριβοσώματα), και το συντονισμό όλων των λειτουργιών της ζωής (πυρήνας).
Αυτές οι λειτουργίες απαιτούν μια σταθερή παροχή βιταμινών, μετάλλων και άλλων μικροθρεπτικών ουσιών.

Ο αυξημένος καρδιακός ρυθμός κατά τη διάρκεια της άσκησης απαιτεί ένα τεράστιο ποσό ενέργειας. Ένας ισχυρός καρδιακός μυς και ακέραια αιμοφόρα αγγεία είναι κρίσιμης σημασίας για τη συνεχή άντληση του αίματος με ταχύτερο ρυθμό.
Ιχνοστοιχεία όπως η καρνιτίνη, το συνένζυμο Q-10, η βιταμίνη C και οι βιταμίνες της ομάδας Β είναι απαραίτητα για την παραγωγή ενέργειας στα μυϊκά κύτταρα της καρδιάς, η οποία ενέργεια είναι απαραίτητη για την παρατεταμένη φυσική αντοχή.

Ομοίως, τα υγιή αιμοφόρα αγγεία είναι κρίσιμης σημασίας για τη διατήρηση της βέλτιστης παροχής αίματος προς την καρδιά και τους άλλους μυς, ώστε να αποφεύγεται η κόπωση.
Το μαγνήσιο ρυθμίζει τα επίπεδα των άλλων ανόργανων στοιχείων εντός των κυττάρων, όπως το νάτριο, το κάλιο, και το ασβέστιο. Η υπερβολική απώλεια αυτών των μετάλλων μέσω του ιδρώτα είναι ένας από τους κύριους λόγους που προκαλούνται μυϊκές κράμπες και τραυματι- σμοί κατά την άσκηση. Το άλφα λιποϊκό οξύ υποστηρίζει επίσης τους μυς κατά τη διάρκεια της προπόνησης ώστε να αποφεύγεται η κόπωση και να οικοδομείται η αντοχή.

Επιπλέον, ο αυξημένος μεταβολικός ρυθμός κατά την διάρκεια της άσκησης αυξάνει την κατανάλωση οξυγόνου και εκθέτει τα κύτταρα σε σχεδόν σταθερό οξειδωτικό στρες και σε επακόλουθη βλάβη των κυττάρων.
Ως εκ τούτου, τα αντιοξειδωτικά όπως οι βιταμίνες A, C, και Ε, τα καροτενοειδή, και το σελήνιο, θα πρέπει να συμπληρωθούν. Η έρευνά μας έχει δείξει ότι η συμπλήρωση αυτών των αντιοξειδωτικών μικροθρεπτικών ουσιών, μαζί με συγκεκριμένα εκχυλίσματα φυτών, όπως η κουερσετίνη, το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, η ρεσβερατρόλη, και η κουρκουμίνη, βελτιώνουν τα οφέλη των αντιοξειδωτικών για την υγεία επιφέροντας μείωση της μυϊκής βλάβης, της φλεγμονής και του πόνου, αυξάνοντας παράλληλα την αποκατάσταση των μυών μετά από τραυματισμό.

Η υγεία των οστών και των αρθρώσεων είναι επίσης σημαντική για τους αθλητές για τη διαρκή εξάσκηση και την μείωση του κινδύνου οστεοπόρωσης και αρθρίτιδας.
Η προπόνηση των αθλητών μεταδίδει ένα απίστευτο ποσό στρες στις αρθρώσεις. Εκτός από το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το βόριο, και τις βιταμίνες D και Α, τα ισχυρά οστά απαιτούν και ισχυρό κολλαγόνο. Η ευελιξία και η βέλτιστη λειτουργία των αρθρώσεων εξαρτάται από τα κύτταρα που παράγουν το υγρό που λιπαίνει τις αρθρώσεις.
Η γλυκοζαμίνη και η χονδροϊτίνη βοηθούν στο σχηματισμό χόνδρου, και παίζουν ρόλο στη λίπανση και επισκευή των αρθρώσεων.
Έχουμε δοκιμάσει έναν συγκεκριμένο συνδυασμό μικροθρεπτικών ουσιών σε κλινικές δοκιμές και έχει αποδειχθεί πως επιταχύνεται η διαδικασία της επιδιόρθωσης των καταγμάτων του κνημιαίου.?

Μερικοί αθλητές λαμβάνουν τυχαία συνδυασμούς συμπληρωμάτων που μπορεί να δημιουργήσουν ή να επιδεινώσουν άλλες ανισορροπίες.
Η έρευνά μας αποδεικνύει ότι συγκεκριμένα μικροθρεπτικά συστατικά παρέχουν την μέγιστη δυνατή υποστήριξη στα κύτταρα της καρδιάς, τα αιμοφόρα αγγεία, τους μυς, τα οστά, τις αρθρώσεις, και όλα τα άλλα όργανα που δίνουν τη δυνατότητα στους αθλητές να συνεχίζουν με δύναμη και υγεία για όλη τους τη ζωή.
Ενώ η πλειοψηφία των συμπληρωμάτων χρησιμοποιούν τυχαίους συνδυασμούς θρεπτικών συστατικών, η έρευνά μας έχει αποδείξει ότι η μοναδική αυτή προσέγγιση συνέργειας θρεπτικών ουσιών, δρα σε κυτταρικό επίπεδο, για να υποστηρίξει και να ενισχύσει το σώμα.

Ref:
1. J. Jamdar, et al., Journal of Alternative and Complementary Medicine 2004, 10 (6): 915-916.

πηγή.symmaxia-gia-thn-ygeia-tou-dr-rath.org
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|9BC4272C-98A6-429B-AAD1-F29B02EE780C
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|A42A43E4-732C-4D86-81AF-137573C00C6D
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok