Πολυεπίπεδο μάρκετινγκ

12-11-2020

Κοινοποίηση
Το πολυεπίπεδο μάρκετινγκ (“Multilevel marketing”-MLM) είναι ένας τύπος στρατηγικής δικτύωσης με τον οποίο ανεξάρτητοι επιχειρηματίες/πωλητές λαμβάνουν προμήθεια για τα προϊόντα που προωθούν και για τις πωλήσεις που προκύπτουν από νέους συνεργάτες που στρατολογούν στην επιχείρηση. Αυτό σημαίνει ότι το άτομο που στρατολογεί θα κερδίζει πάντα περισσότερα χρήματα από το άτομο που στρατολογείται, πράγμα που ερμηνεύει τον όρο “πολυεπίπεδο”.

Εάν σκέφτεστε να συμμετάσχετε, βεβαιωθείτε ότι θα πουλάτε προϊόντα για μια εταιρεία με καλή φήμη. Αν μια εταιρεία εφαρμόζει σύστημα πυραμίδας για να κερδίσει από νέους πωλητές, θα έχει σίγουρα κακές κριτικές. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για τα προγράμματα που σας δίνουν την ευκαιρία να πουλήσετε προϊόντα όπως gadgets, προϊόντα απώλειας βάρους, θεραπείες τριχόπτωσης ή προϊόντα παντελώς άγνωστα. Εάν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με το προϊόν, κάνετε περισσότερη έρευνα και αν είναι δυνατόν δοκιμάστε το προϊόν μόνοι σας.

Μην ξοδέψετε μια περιουσία για να ξεκινήσετε με το MLM. Οι εταιρείες MLM συνήθως απαιτούν από εσάς να αγοράσετε ένα κιτ εκκίνησης ή να παρακολουθήσετε εκπαιδευτικές συναντήσεις. Εάν σας ζητηθεί να επενδύσετε χρήματα για να γίνετε πωλητής MLM, είστε θύμα απάτης. Αντ’ αυτού, αναζητήστε ένα πρόγραμμα MLM που μπορείτε να συμμετάσχετε δωρεάν.

Τα συστήματα πυραμίδων παροτρύνουν τους πωλητές να στρατολογήσουν νέους, οι οποίοι στη συνέχεια βρίσκουν άλλους και έτσι κερδίζουν προμήθειες. Αν ένας τέτοιος πωλητής σας προσεγγίσει και προσπαθήσει να σας πείσει ότι μπορείτε να κερδίσετε προωθώντας προϊόντα, πιθανότατα πρόκειται για πυραμίδα.

Ερευνήστε την εταιρεία πριν συμμετάσχετε. Οι εταιρείες που εφαρμόζουν τέτοια συστήματα συνήθως βασίζονται σε προγράμματα κατάρτισης και αναπτύσσουν ισχυρό επιχειρηματικό πνεύμα. Εάν συμμετέχετε σε ένα πρόγραμμα και αισθάνεστε άβολα με τη διαδικασία κατάρτισης ή έχετε την εντύπωση ότι άλλοι πωλητές ή διαχειριστές είναι ανέντιμοι, αποχωρήστε πριν επενδύσετε χρήματα.
Αυτές οι ανήθικες επιχειρήσεις συνήθως υπόσχονται υψηλές προμήθειες. Πριν συμμετάσχετε σε προγράμματα, θα πρέπει να έχετε μια ιδέα για το πόσο κερδίζει ο μέσος πωλητής για κάθε πώληση. Αν ένα πρόγραμμα προσφέρει υψηλές προμήθειες για πωλήσεις ή για στρατολόγηση νέων μελών, είναι πιθανώς ανήθικο. Είναι καλύτερο να εργαστείτε σε ένα πρόγραμμα που έχει καλή φήμη, ακόμη και αν τα χρήματα είναι λιγότερα.

Πρέπει επίσης να γνωρίζετε τον τρόπο με τον οποίο το πρόγραμμα MLM που σας ενδιαφέρει παρακολουθεί τις πωλήσεις. Ανήθικες επιχειρήσεις μπορεί να μην σας δώσουν πίστωση για όλες τις πωλήσεις, οπότε θα καταλήξετε να εργάζεστε για μικρή πληρωμή. Καλύτερα να ασχοληθείτε με ένα πρόγραμμα που αντιμετωπίζει τους πωλητές δίκαια, ακόμα κι αν οι προμήθειες υπολείπονται.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι προγράμματα που βασίζονται σε πυραμιδικό σύστημα συχνά υπόκεινται σε δίωξη και εάν συμμετέχετε σε ένα από αυτά και προσλάβετε περισσότερους πωλητές, θα μπορούσατε να έχετε νομικό πρόβλημα συμμετέχοντας σε ένα παράνομο σύστημα.

Πολλά προγράμματα MLM προσφέρουν προμήθειες σε πωλητές που στρατολογούν περισσότερα μέλη. Αυτή η πρακτική είναι απολύτως νόμιμη, εφόσον ο στόχος δεν είναι αποκλειστικά η πρόσληψη περισσότερων πωλητών.

Εάν ένα πρόγραμμα MLM προσφέρει εύλογες προμήθειες για την πρόσληψη περισσότερων πωλητών αλλά κυρίως εστιάζει στην πώληση προϊόντων, είναι απόλυτα ασφαλής η εγγραφή. Χρησιμοποιήστε ορθή κρίση για να προσδιορίσετε που δίδεται έμφαση στο πρόγραμμα, ελέγχοντας τα ποσά που θα καταβάλλουν οι νέοι πωλητές και συγκρίνοντας τις προμήθειες για τις νέες προσλήψεις. Η συμμετοχή σε πρόγραμμα MLM με κακή φήμη είναι μία κάκιστη επένδυση χρόνου και πόρων. Ψάξτε για ένα πρόγραμμα που προσφέρει ποιοτικά προϊόντα, αντιμετωπίζει τους πωλητές δίκαια και έχει καλή φήμη. Εάν είναι δυνατόν, ασχοληθείτε με αξιόπιστα προϊόντα μιας αναγνωρίσιμης μάρκας



πηγή.worktime.gr


7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|B541BF57-1995-46F0-8294-3AAB4E662F3A
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|43186C81-A11C-43A6-BE4C-1E2BBA5E2B96
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok